Nieuws juli 2014

De eerste maanden van 2014 stonden zorg en arbeid hoog op de Haagse politieke agenda. De Tweede Kamer behandelde diverse wetsvoorstellen die cruciaal zijn voor werkgevers en werknemers. Zoals de Participatiewet, de Wet Werk en Zekerheid en de Wet Werk en Bijstand. In deze nieuwsbrief biedt Aon Verzekeringen u een frisse update.

Pas op: beroepsziekten! Zorgverlof uitgebreid

Belangrijk nieuws op gezondheidsmanagement: beroepsziekten blijken jaarlijks 93% van de totale maatschappelijke schade door werk te veroorzaken. Daarnaast is er een uitbreiding in de maak van de regels rond zorgverlof en vaderschapsverlof.

Lees verder >>

Wet Werk en Zekerheid, en meer...

De nieuwe 'Wet Werk en Zekerheid' is begin juni aangenomen in de Tweede Kamer. Daarmee veranderen veel zaken rondom arbeidsrecht, contracten en sociale zekerheid. Een overzicht van de belangrijkste wijzigingen - en meer...

Lees verder >>

Pensioenleeftijd naar 63,9; nieuwe regelingen

De gemiddelde pensioenleeftijd in Nederland is in 2013 verder gestegen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kwam die uit op 63,9 jaar. Meer pensioennieuws: het 'fiscaal kader' én het collectieve zzp-pensioen zijn erdoor.

Lees verder >>

'Enorme verschillen in aanpak rughernia'

Patiëntenfederatie NPCF geeft op www.ZorgkaartNederland.nl een overzicht van de verschillen tussen ziekenhuizen in aanpak en resultaten van rughernia. Deze blijken enorm: in sommige regio¿s worden patiënten vijf keer vaker geopereerd.

Lees verder >>

 
 

Ga direct naar:

Zakelijke verzekeringen Aon

071 - 364 35 00
jeugdzorg@aon.nl

Bereikbaar van:
08.00 – 18.00 uur (ma t/m vr)